Pri Optiki24 se zavedamo, da je izbira pravilne oblike in okvirja nadvsem pomembna, zato smo pri vseh okvirjih podali čimveč pomembnih podatkov. Prav tako smo dodali možnost uporabe virtualnega ogledala, o katerem si lahko več preberete tukaj.

Dober vid igra pomembno vlogo v skoraj vseh vidikih življenja. Raznovrstna ponudba kakovostnih očal, ki so vam na voljo pri nas, omogoča, da uživate v jasnem pogledu, obenem pa izrazite sebe in svoj modni slog. Dovolite, da vam pomagamo pri izbiri.

  • Če radi nosite očala, potem uživajte v izbiri, ki jo ponujamo. Naj očala postenejo vaš modni dodatek. Z njimi se izražajte in bodite samozavestni.
  • Očala so priljubljen modni dodatek. Spoznanje, da lahko očala popolnoma spremenijo videz in podobo, ni novo. Odlična izbira različnih slogov in barv, ki so na voljo v Optiki24, pomeni, da lahko izbirate okvirje in jih usklajujete z obleko in drugimi dodatki, prav tako pa lahko s pomočjo okvirjev različnih oblik poudarite svoje najboljše obrazne poteze.
  • Najboljši okvirji bodo tako pristajali vašemu videzu, ne glede na to, ali ste oblečeni povsem običajno ali svečano.

 

Izbira očal glede na obliko obraza

Ločimo kar štiri različne oblike obraza. Določite vašo obliko in se tako lažje odločite za okvir.


Ločimo naslednje oblike obraza:

Določanje oblike obraza

Najprej določite svoj tip, za pomoč pa si oglejte zgornjo sliko. Če niste prepričani, kakšen tip obraza imate, lahko to naredite s preprostim poskusom. S svoje fotografije, kjer gledate neposredno v objektiv, obrišite poteze obraza. To lahko naredite tudi na ogledalu - ampak pazite, da ga boste po obrisu lahko brez težav počistili :) 

OGLATA OBLIKA 

Obrazom, ki so močnejši in oglati ali kratki in široki, najbolje pristajajo okvirji okroglih ali ovalnih oblik, ki omehčajo čeljustno linijo. Izogibajte se modelom, ki poudarjajo oglatost. Okvirji v kremnih in karamelnih odtenkih omehčajo in nežno zaokrožijo ostre obrazne poteze.

OKROGLA OBLIKA

Obrazom, ki so majhni in precej široki, s polnimi lici in zaobljeno brado, izberite model očal, ki pripomore k videzu vitkosti. Najustreznejše so nekoliko podolgovate oblike, ki pa naj ne bodo prenizke. Oglati okvirji ali okvirji, ki so nekoliko podaljšani ob robovih, pomagajo poudariti zgornji del obraza. Izogibajte se majhnim in okroglim ali zelo velikim oblikam, ki še bolj izpostavijo okroglost.

OVALNA OBLIKA

Ovalen obraz ima čelo nekoliko širše kot čeljust, je uravnotežen in nežno zaokrožen. Takšni obliki obraza pristaja skoraj vsak okvir, kljub vsemu pa poskusite oglata ali t.i. očala aviator, ki pa naj ne bodo prevelika ali staromodna.

SRČASTA OBLIKA

Ti obrazi imajo majhno ozko brado in usta, ki se stožčasto razširi v širše čelo. Izbirajte med nežnejšimi okvirji, okroglih ali kvadratnih oblik. Izogibajte se srčastim slogom, ki poudarjajo obliko čeljusti.

DRUGI NASVETI PRI IZBIRI OČAL

Pri izbiri očal je zelo pomembna tudi barva vaše kože, oči, barva in dolžina vaših las in seveda tudi vaš osebni stil.

Pri izbiri barv vam zraven vaše najljubše barve priporočamo tudi izbiro glede na letni čas. Spomladi so popularne skoraj prozorne in svetle barve, medtem ko za poletje so primerni svetli odtenki vseh barv - izbira je vaša. Za jesensko obdobje priporočamo tople barve, pozimi pa bodite drzni s črno-belimi kombinacijami. Prav tako ob izbiri očal določene barve upoštevajte smernice glede barve vaših las. Za svetlejšo barvo ne priporočamo presvetlih ali pretemnih okvirjev, medtem ko pri temnolasih ljudeh ne morete zgrešiti z barvo. 

Pred izbiro očal upoštevajte tudi mere vaših obstoječih očal. Preberite si, kako izmeriti velikost očal v tem članku.

 

Pregled vrst očal
V Optiki24 lahko izbirate med tremi vrstami očal. V nadaljevanju vam bomo poskusili pomagati pri sprejemanju odločitve....