Korekcijska in sončna očala v enem !

Kaj je tako posebnega na fotokromatskih lečah?

Posebnost na tako imenovanih "foto občutljivih", torej fotokromatskih leč, je sposobnost samostojnega brezstopenjskega zatemnjevanja. Plastične leče so opremljene z specialnim filtrom, ki se avtomatsko prilagaja različnim svetlobnim pogojem. V tem primeru je merilo različna intenzivnost ultravijoličnega sevanja. V prostoru so leče prozorne, zunaj na sončni svetlobi pa v hipu potemnijo, in vam tako nudijo 100% UV zaščito. Leče so dodelane s posebnim filtrom, ki se samodejno prilagajajo različnim svetlobnim pogojem. 

Vse naše modele lahko naročite z fotokromatskimi lečami!

Katere prednosti prinašajo fotokromatske oz. samozatemnilne leče od Optike24?

  • Prednost združitve korekcijskih (dioptrijskih) in sončnih očal. Niste več odvisni od dveh različnih očal in se prilagajati vremenskim pogojem.

  • V kolikor je stopnja UV svetlobe majhna, na primer v deževnem vremenu ali mraku, imajo leče zgolj cca 5% osnovne zatemnitve. Ob stopnjevanju intenzivnosti, lahko na primer v močnem soncu dosežejo 85% zatemnjenost.

  • Zahvaljujoč majhni osnovni zatemnitvi približno pet procentov, je uporaba samozatemnitvenih leč dovoljena tudi v cestnem prometu. Torej lahko vaša očala z fotokromatskimi lečami uporabljate tako pri dnevni kot tudi nočni vožnji.

  • Zaradi avtomatskega prilagajanja danim UV svetlobnim pogojem, ste v vsakem trenutku učinkovito zaščiteni pred UV sevanjem.

  • Zmanjšano bo tudi bleščanje in vid bo veliko bolj sproščen.
     

Kako lahko naročim fotokromatske oz. samozatemnilne leče pri Optiki24?

Najprej si poiščite ustrezen okvir v želeni barvi. Naročite lahko vse ponujene modele z fotokromatskimi lečami! Ko boste kliknili na model po vaši izbiri, lahko znotraj polja "barve leč" izberete fotokromatske leče. Na izbiro sta sivi in rjavi odtenek. 

Kakovost okvirjev in leč
Nakup očal pri Optiki24 je vedno ugoden, in to vedno z nespremenljivo vrhunsko kvaliteto. Preberite si več o kakovosti naših okvirjev in leč....
Kako lahko opravim očesni pregled
Preverite, kje in kako lahko opravite pregled pri okulistu v oframološki ambulanti. Napotnica ni potrebna!...