Optika24 vam nudi kakovostne progresivne (mnogožariščne) leče oz. očala z več žarišči v tehnološki izvedbi in posebej razvito obliko za dobro prilagodljivost in prenašanje pri nošnji oz. uporabi očal.

Multifokalna ali progresivna stekla predstavljajo najpogostejšo rešitev za starostno daljnovidnost ali presbiopijo, ki se začne pojavljati po 40. letu starosti.

Kaj so progresivne leče?

Progresivne leče nam omogočajo oster pogled na bližino in daljavo s samo enimi očali. Pri progresivnih očalih je zgornji del stekla namenjen daljavi, spodnji pa branju. Dioptrija se med bližino in daljavo stopnjuje postopoma, neprekinjeno, brez črte ali vidne prelomnice. Vmesni vid nam pomaga pri gledanju predmetov na vmesni razdalji, na primer pri delu z računalnikom.

All Inclusive** tudi za progresivna očala? Tako je! Ogromno modelov očal iz naše ponudbe lahko z doplačilom 110 EUR kupite s progresivnimi lečami.

Cena od 159,90 EUR, pri Optiki24 vsebuje:

  • visokokakovostni okvirji iz kovine ali plastike

  • progresivna stekla (Rückflächen-Progressiv-Gläser - indeks do 1.74)**

  • vsi premazi, kot so UV zaščita, ekstra trdi sloj, Lotus Effect

  • učinkovit protiodsevni sloj

  • po želji brezplačno toniranje v izvedbi sončnih očal

Progresivnih leč ni mogoče vgraditi v katerikoli okvir, ampak mora biti le-ta nekoliko širši kot za navadna očala.

Tehnološko dovršen progresivni design, ki vsakomur zagotavlja naraven in oster vid na vse razdalje.

** Kakšne progresivne leče so vgrajene?
V tej najsodobnejši zasnovi sta hkrati tako korekturna vrednost kot tudi progresivni učinek na zadnji površini. Sprednja površina je popolnoma sferična. Zadnja površina teh očal se izračuna šele po predložitvi posameznih parametrov, izdelava pa se izvede individualno. Poleg optimizacijske lastnosti preslikavanja ima ta vrsta, zaradi enakomerne sferične sprednje površine, tudi kozmetično prednost. Premik progresivne površine na zadnjo stran, vodi seveda k približevanju progresivnega učinka k očesu. Že zaradi tega bo na podlagi efekta "odprtine za ključ" vidno polje v progresivnem področju - in bližine večje. Ta prednost je še posebej koristna pri daljnovidnosti s srednjo in visoko dioptrijo.

Oglejte si našo ponudbo progresivnih očal - kliknite tukaj.

Razlika med korekcijskimi in bralnimi očali
Lekarniška očala so namenjna masovni uporabi ter niso individualno prilagojena posameznemu uporabniku....