Povzetek za hitre bralce: Očala brez okvirjev so najmanj vpadljiva očala, ker so komaj opazna. Očala z polovičnim okvirjem zagotavljajo subtilen, vendar opazen "videz" na obrazu, medtem ko dajejo ​​ očala z polnim okvirjem obrazu povsem nov vtis.  

Polni okvir

Klasik - so bila in ostajajo očala s polnim okvirjem. Na voljo so v vseh možnih oblikah in barvah, izdelana iz kovine, plastike in titana. Od športnih, priložnostnih, pa enostavnih in elegantnih, do zelo modnih in ekstravagantnih. Vse je mogoče. Z očali s polnimi okvirji, lahko podarite vašemu obrazu popolnoma nov izraz. Podarite svoj stil! Hkrati so očala z polnimi okvirji tudi najboljša zaščita za leče, saj so tako popolnoma zaščitena z okvirjem.

Polovični okvir

Očala s polovičnim okvirjem predstavljajo kompromis med polnim okvirjem in očali brez okvirjev. Samo del okvirja "nosi" leče, vendar je subtilnost okvirja razlog, da se odločite za očala s polovičnimi okvirji. Takšen okvir daje poudarek in ostaja zadržan. Ta tip očal je dobra izbira, če s svojimi očali ne želite izstopati, hkrati pa si vseeno želite modni dodatek na vašem obrazu.

Brez okvirja

Brez okvirna očala so sama po sebi nevsiljiva. To pomeni, da se na prvi pogled pogosto niti ne opazijo. Tako boste bolje videli in izgledali skoraj enako kot brez očal. Poleg tega so brez okvirna očala manj podvržena "diktatu mode", ker so modni vidiki obravnavani predvsem na okvirju. Brez okvirna očala so večna - brezčasna.

Kako izbrati pravi okvir?
Imate težave pri izbiri okvirja? Preberite si par koristnih nasvetov. ...